Teknologi Semakin Hari Semakin Canggih


 

Hai semua ?


teknologi sekarang semakin hari semakin canggih, boleh kata semua benda nak buat boleh guna teknologi yang dah ada sekarang .. kalau internet jangan kata, semua tempat ada mahupun tengah makan boleh main internet lagi. maklum la dah ada wifi, streamyx, broadband yang boleh bawa kemana mana. handphone pon semua dah main yang mahal plus hot ! tetiba hot :P

budak budak sekolah mahupun tadika pun dah guna handphone kan . kita dulu jangan kata handphone, telefon rumah pun tiada. HEHE . tapi saya dulu guna phone waktu sekolah menengah, form2. tu pon orang boleh kata canggih, manja sangat tu laaa.


okay saya nak tunjuk gambar kat korang, nak tengok gambar tak ? okay jom tengok gambar phone :P








ni zaman bila tah saya guna, tapi sebelum handphone ni saya pakai butterfly, kenal tak ? butterfly kak long bagi, yang atas ni abang bagi





yang ni kak long bagi





ni abah beli masa form4 kot sebab nak join lawatan sekolah :P




ni kakak bagi tapi handphone ni manja sangat. sekarang tak boleh dengar orang cakap bila call




satio ni pun kakak bagi, handphone ni tengah pakai sekarang tapi agak nak manja juga sekarang






handphone ni la yang pertama menggunakan duit saya. baru beli tahun ni, tiba tiba nak pakai samsung pula


semua phone saya pakai, family beli dan bagi. tak pernah nak beli sendiri sebab dulu duit tak de , tak kan nak membazir kan . baik guna duit untuk makan . hehe


tengok la dari awal pakai phone, semakin hari semakin canggih dah . penting ke phone tu nak pakai . tapi teknologi sekarang semakin hari memberikan keburukan pada kita. depends pada seseorang yang menggunakannya, berhati hati lah dengan teknologi sekarang

okay bye bye, jom layan cerita pula :P

 

8 comments:

Mira Adzlia said...

henpon skang da jd 1 keperluan..klu xde, ssh nk bhubung kan....

Mohd Azrul Aziim said...

hp sekarang dah jadi kehendak.. mahal sangat la hp sekarang ni

Huda Diaz said...

pergh, banyak dah rasa.
aku baru rasa 3 phone. zzz

handphone yang penting boleh call, SMS, MMS.

Nuriy Arisa said...

tue la..
zaman kite dulu..
susah nk dpt fon..
tapi now..budak tadika pown da gune fon...
maju maju maju...

NasZ said...

hp ni dah jadi satu keperluan plak skrg ni. bebudak kalau takde hp, bleh jadi masalah skrang ni. terlalu bergantung sangat kepada teknologi.

^^eKaTiKaH^^ said...

orang zaman sekarang, handphone mahal2 pun sanggup beli...

Amir Baker said...

Tu ah. kat sy pon ade wifi, perghh siap main senyap dlm kelas lagi~~~
Sy suka phone buka tutup samsung awak tu. Lawa beb~~

Ezad Skytech said...

hee..sy start pakai fon pun masa form 4...budak2 sekarang ni...kecik2 lagi da ada fon kan...canggih2 pulak tu..