Hey Mengade la Kau .. Errr !


 
Hey semua, sehat ?

cerita pagi ni marah ke apa , apa pasal title tu ? hoh penah jumpa tak orang mengade, alaa diri sendiri penah mengade kan, sapa yang tak penah ? tipuuu !




sebenarnya ni nak story pasal facebook . korang penah tengok tak orang buat rules panjang bagai kat about me dorang ? hoh ! kalau ada blogger blogger yang buat sebegitu kat about me tu macam kat sidebar kami ni, ada orang nak follow tak ? HAHA gurau je okayy. 


sebelum nak mula dengan lebih panjang lagi, kami minta maaf dulu ye. salah cakap, terlepas cakap atau apa kat sini , harap maaf ye :) 


apa contoh contoh rules yang dah dorang dorang letak ni, antaranya :-----

1 ) Jangan add kalau sekadar nak tambah rakan je
hoh ! salah ye kalau nak tambah rakan ? maybe ada yang nak tambah rakan tu sebab nak tengok friendlist facebook dia tinggi tapi ada yang tak kan. mungkin dia memang kenal orang dia add tapi kita yang tak kenal atau dia memang nak berkawan, salah ka ? ala kami tak da masa nak tegur semua orang dalam satu masa!

2 ) Kalau nama pelik tidak akan di approve sebagai friend
ini mungkin boleh diterima la, malas komen banyak . sebab mungkin nama pelik ni nampak macam hater, hacker ke dan sebagainya la.

3 ) Kalau rasa DP kartun / public figure atau gambar bf/gf kau, tidak perlu add
ni pun sama la, memang banyak gambar pelik macam kartun ke suka di buat sebagai profile picture . kami pun suka view profile picture gambar kartun juga tp tak la seumur hidup tu. kalau rules ni boleh la terima nak cakap takut kan tapi kalau view gambar bf/gf kita pon tak  boleh ke ? suka hati mereka la .

4 ) Kalau nak add sekadar nak share game request boleh add orang lain
hoh ! ni pun ada juga . tak yah la buat rules sampai macam tu . mungkin orang ni tertekan je hantar game request kat korang . kalau tak suka game request sangat , block je application games tu . senang kan ?

5 ) Kalau nak IM , jangan nak tanya 'hai, tengah buat apa tu' ?
hoh ! ni salah tak tahu la sebab apa, sampai nak ada rules jangan tanya benda tu .. kami pun selalu tanya perkataan tu jelah even mula message dengan bf atau kawan ka ? yang buat rules tu tak pernah tanya ea ? memang la kami tahu tengah online tapi sebagai permulaan message je .

6 ) Apa lagi ?


ada tak sesapa yang tetapkan rules macam ni dekat facabook korang ? harap harap tiada la ye, tak yah la buat sebegini, kalau orang nak add, tambah rakan biar la. kalau tak nak tak yah approve, senang kan ? 

artis yang glamour pun tak pernah nampak buat sebegini. akhir sekali nak minta maaf lagi apa saya cakap ni kalau tak betul dan agak menyakitkan .

okay bye bye

5 comments:

Huda Diaz said...

biasa lah tu. nak ada fb, tapi tak nak terima risiko. apa dia ingat dengan buat rules begitu orang akan ikut ke?
haha :D

Si BuDaK KaChAk said...

tak tau pape...tak main fb pun...

=)

^^eKaTiKaH^^ said...

yup, suke statement kat atas...dah malas layan facebook sekarang...buat sakit hati...blogging lagi bagus :D

teh o beng said...

haha..ade yg trend diorg nk full'kan account...eee xbtol gak nye :P

hey i'm BW here..dh follow u nt singgah2 la my page lak ea..hehe :)

salam kenal2 :)

Tihara said...

mmg nagde ahh..tp mmg dh tk ske la kat fb ni..rasa nk delete jek