Budak Insomnia


 


Hai semua, sehat?orang malam malam tidur tapi saya ? kalau kat kolej, boleh study atau buat apa apa dari membazir masa tak tidor. saya susah nak tidur atau dah jd insomnia, ape tu ? ada boleh nak jelaskan?


sebab sebab susah nak tidur, orang kata  :--------

* minum kafein, memang saya suka minum nescafe atau kopi tapi semenjak cuti sem ni, jauh sekali la nak minum minuman tu sebab bukan nak study atau apa pun

* suka tidur lepas asar atau waktu maghrib, okay hari ini saya tak tidor petang atau malam ke apa tapi tak mahu lena lagi pun

*tak banyak minum air masak - memang pun ! air manis sejuk ada laaa 

* tak aktif @ tiada exercise - itu memang ! malas nak cakap

* suka membuang masa dengan chatting, online atau watch movies..ini sendiri yang nak ! dah tak boleh tidur terpaksa buat semua ini


ada lagi tak sebab kenapa kita susah nak tidur walaupun kita tetap keluar pergi berjalan atau apa pun ?? dan sering juga tidur lambat tp hasilnya tetap tidur lambat !


 

1 comment:

iena luviey (: said...

gudluck 4 the GA keyh ^^