9 Ciri Ciri Lelaki Idaman Hati




Hai semua ? sehat ?

jom layan tentang ciri idaman buah hati lelaki , ini hanya pandangan saya ye. kalau tak masuk dengan hati wanita wanita di luar sana, sorry for the kenyataan saya . hehe ^^

sesapa laki boleh komen betul ke tak tu, atau berlebihan .


okay jom baca bawah :--------

1 ) Paling memahami masa kita
mengharapkan lelaki boleh memahami masa yang kita luangkan untuk dia, sama macam tak suka lelaki yang asyik memaksa. rindu, nak message sampai study or kerja kita terabai. tak dapat laksana kerja kita semata mata kerana mereka. kalau boleh masa belajar, belajar dan untuk message tu biar ketepikan la. tak message dalam sehari tu tak mati kan , just wish goodnight boleh kan.


2 ) Bukan lelaki yang lepak kedai waktu maghrib
Ni pula time mereka main bola ke atau balik kerja lewat, kononnya nak minum kedai sebab letih lepas main bola atau kerja kan , kalau nak lepak kedai biarlah ambil masa awal sikit sebelum tu, jangan pilih waktu maghrib.


3 ) Lelaki yang prihatin
Lelaki yang prihatin terhadap seorang wanita, tika seorang perempuan sakit atau tidak malu untuk membantu memegang barangan waktu seperti handbag di tempat awam . sesetengah lelaki tak suka kan nak pegang handbag wanita, katanya malu nanti orang kata pondan .lelaki yang open minded boleh berjalan dengan perempuan , bukan hanya memilih lelaki sebagai kawannya


4 ) Bukan lelaki yang suka cakap perkataan buruk atau lucah
lelaki suka cakap macam ni tak ? mungkinlah seperkara begini menjadi terlalu open dan kebiasaan bagi mereka tetapi ada had dan batas untuk bergurau senda. ada yang boleh ditegur dan tidak. lelaki yang suka mencarut perkataan agak kurang sedap seperti 'gampang atau sekutu dengannya la mungkin tidak disukai , agak kasar kan. ini bagi saya .


5 ) Bukan lelaki yang hanya mengharapkan duit perempuan
paling senang , masing masing nak belanja biar guna sendiri. tak perlu mengharapkan duit orang lain sebab kita masing masing masih mengharapkan ibu ayah bagi yang belum bekerja tu


6 ) Bukan lelaki yang suka mengata kawan kita 
ini paling tidak suka bila lelaki suka mengatakan dia tak suka kawan kita, memang kawan kawan ada salah silap yang membuatkan lelaki tidak suka girlfriend nya berkawan . tapi tak perlu mengutuk atau memburukkan, boleh kata dengan baik baik



7 ) Bukan lelaki yang perasan hensem
Ada ke lelaki camni ? Jawapannya… ada! Mungkin juga lelaki yang mengaku hensem tu memang betul-betul hensem. Kalau iye pun, janganlah pula anda menunjuk-nunjuk dengan anugerah yang diberi Allah. Bersyukurlah dengan aset yang anda miliki dan jangan menyalahgunakannya. Satu yang perlu anda tahu, mungkin anda perasan anda hensem, tapi bagaimana pulak di mata orang lain ? 



8 ) Bukan hipokrit
Lelaki yang suka berpura pura tentang hidupnya atau berpura pura dengan siapa mereka berkawan. Berterus terang lagi baik, tak perlu malu dengan hidup sendiri. At least berterus terang je tentang perangai yang sebenar… and then it’s up to the lady whether to accept you or not, right?


9 ) Bukan merokok
Ni paling last, kalau tanya perempuan mesti ramai yang tak suka lelaki merokok tetapi lelaki kalau kita cakap tak suka, ada mereka kesah ? cuma boleh cakap kalau sayang kesihatan dan orang sekeliling anda berhenti la dari merokok


sekian , ampun maaf dipinta 


okay bye bye ....
 

7 comments:

Huda Diaz said...

semua ada! kecuali 7 ) Bukan lelaki yang perasan hensem.

saya hensem gila. haha :D

Pendamba Mawar said...

1: insyallah abg cuba fahami awak. bila awak free dan sebaliknya.

2: saya blik sebelum maghrib kalau nak kemana2

3: ya saya lelaki seperti tu,memang diajar seperti itu.

4: boleh tengok bahasa yang sy gunakan di blog

5: tak mengharap kan duit..saya mampu.

6:sy terima awak dan kawan awak seadanya

7:pernah ker diri ni perasan?syukur dengan ciptaan Ilahi

8: sy adalah sy

9: memang tak merokok

jadi?hehe

Mrs.A(Atiqah Wadihah) said...

oh nais

Nuriy Arisa said...

agreee 100 %!!

sumenye betoll ^_^

x suke lelaki merokok..

^^eKaTiKaH^^ said...

ishh, xminat lelaki merokok...jauh-jauhkan lahh :D

Tihara said...

susah nk cari lelaki yg perfect..bagus dari segi agama dah cukup untuk gambarkan diri nya insya allah :)

Si BuDaK KaChAk said...

sy slalu ckp sy ni ensem...

tapi kawan2 kate sy perasan...

tapi sy tak kesah...sbb stiap percakapan tu kan 1 doa...

so sy mendoakan diri sendiri ensem takpe kn???hehehe