Mimpi Yang Indah Plus Seram


 



Haa nampak tak ? kenapa kita bermimpi , apa mimpi tu sebenarnya . mimpi adalah mainan tidor atau nak sedapkan hati sahaja cakap mainan tidor tu . tapi kadang kadang ada mimpi yang kita tak suka atau suka yang boleh gembirakan hati kita . 


kalau boleh kita tak suka tu, mesti la tak nak jadi kenyataan tapi kadang kadang mimpi itu boleh juga jadi kenyataan kan . alangkah seronoknya kalau mimpi yang gembira tu jadi kenyataan


mesti dah macam macam mimpi kita pernah mimpi, kadang kadang tu hari hari . sapa tidak pernah mimpi seumur dia dah hidup tu menipu kan . 



bila kita mimpi hantu yang selalu menganggu tidor kita .. huahua 




mak , kami takut, terus terjaga dari tidur. seeloknya sebelum tidur, basuh kaki , jangan lupa sembahyang, cuci muka semua termasuklah pastikan badan kita bersih . jangan lupa letak yassin atau alQuran . selalu apa yang orang selalu letak sebelah bila kita tidur.. huahua. fikir sendiri la, pasti semua tahu. kalau badan kita bersih, pastilah kita kuat dan tidak lemah


alangkah seronok bila kita mimpi jadi jutawan 




happy bila mimpi jadi kenyataan


sapa nak jadi jutawan, sapa yang kata tak nak tu . jangan tipu ye, semua nak jadi jutawan tapi cukuplah setakat mampu tampung hidup kita . kalau kaya sangat, kadang kadang boleh lupa diri. seronok la kalau mimpi kita tu jadi kaya , jadi seorang yang berjaya dan kaya ..


ahaha macam mata duitan dah saya . tapi kalau setakat mimpi , usaha 0 saja, mana nak nampak hasilnya . mimpi bukan boleh membantu, macam jutawan fakir . okay dah ...:P


sapa nak duit , sapa nak ? saya nak kasi ni tapi tolong klik SINI dan SINI. nanti saya kasi korang lolipop strawberry . okay budak kecik je nak , kalau budak besar nak terima , gembiranyaa . 


bila mimpi jumpa orang kita sayang 

bila mimpi orang yang kita sayang paling tak suka, macam putera katak. pernah tengok tak citer tu, citer dongeng je tu . kalau kita boleh jumpa orang yang kita mimpi tu betul betul alangkah seronoknya, bertuahnya diriku . huhu. tapi kalau orang tu tak ingin pun jumpa, tak boleh jadi kenyataan lah mimpi tu 


bila mimpi dapat RESULT cemerlang ke teruk


kalau yang ini, memang paling sakit hati tapi apa yang kita dapat kan anugerah ALLAH . kalau kita mimpi dapat result cemerlang tapi bila dapat teruk, frust gila sebab apa yang termimpi bukan yang sebenar . tapi itu semua ALLAH yang tentukan . jangan sesekali kecewa sebaliknya bersyukur 


pernah mimpi waktu nak dekat dekat ambil result SPM ke PMR tapi tak ingat dah mimpi tu .lepas ni result UITM tak lama akan bom kami semua . takut , hopefully dapat yang cemerlang !



 ! HOPEFULLY !

eh sebelum nak pergi , nak minta tolong , just click THIS and THIS


okay dah, sekian . sebelum pergi saya minta maaf ye . bye bye

 

3 comments:

Tihara said...

best nye mimpi dpt duit jd realiti kan :)

salwaismail said...

paling lemah bab mimpi hantu tu. kalau terjaga, memang tak leh tidur balik dah. heheheeh

NZ Diaz said...

mimpi masa result SPM nak keluar. dapat 9A 1B. tapi ambil 9 subjek je. and turn out dapat jugak 1B tu. ciss