Kalau Makan Nasi Confirm Ada Kicap vs VCO


 

Malam malam yang sunyi ni kalian buat apa ja, hari ini apa makan malam kalian ? aku makan sardin hasil tangan mak aku masak . tapi awak awak selalu boleh hidup tak kicap tiada ? 


HAHA . kalau aku makan nasi memang tak sah kicap tak menjelma. makan nasi dengan sardin, kuah dah cukup melimpah nak ada kicap juga tapi memang syok sampai menjilat jari jemari kalau ada kicap wooo. tambah tambah ada sambal tempoyak tapi itu bukan topiknya



hari tu aku makan gulai lemak ikan tenggiri kot dan confirm la ada kicap juga, tengok saja ! kalian macam ni tak ?


okay next story aku nak tanya korang pernah dengar satu ubat namanya VCO atau virgin coconot oil atau minyak kelapa dara . minyak kelapa dara ni bagus tau. macam macam khasiat dari segi luaran mahupun dalaman. korang cubalah makan VCO ni

ni dia contoh, korang pernah tengok ? 


kalau kalian nak tahu khasiat nya :------



 Untuk kegunaan luaran : 

1 ) Dapat membantu mengurangkan berat badan .
2 ) Menghasilkan tenaga segera dan sentiasa segar
3 ) Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit
4 ) Sangat bagus untuk masalah jerawat dan jeragat serta parut2 lama
5 ) Mengatasi masalah kulit berminyak


Untuk kegunaan dalaman :

1 ) Mencegah risiko penyakit jantung dan kadar kolestrol yg tinggi
2 ) Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino
3 ) Melegakan pernafasan
4 ) Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil
5 ) Mengurangkan keadaan mudah lapar
6 ) Melancarkan kitaran haid dan menyeimbangkan hormon
7 ) Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri


okay kalau kalian nak beli boleh PM di FB aku , harga RM37.90 excluded postage. kalau beli banyak lagi dapat murah 


okay sekian, kalau rajin right click SINI . bye bye

 

12 comments:

nurpiska said...

nasi+kicap manis+telur mata kerbau+sambal belacan! peh.

NZ Diaz said...

aku tak makan kicap kalau tak letak dalam masakan. tak suka. haha

bagus kau bisnes sekarang eh? haha :D

Lisa said...

akak pernah pki tak ubat tu?

Cik tikah said...

diyana sebijik macam ayah cik tikah. tak boleh hdup tnpa kicap. hahaha..

minya kelapa dara tuh, sibuk budak kat U cik tikah jual. diyana pakai eh?

aleen aiden said...

kite memang boleh jadi geng!alin bukan takat dengan nasik je kicap tu.dengan laksa,dengan laksam,mi sup,semua letak kicap.hi3

♥ Ieqa Chilleos♥ said...

Kicap dengan telur goreng auchh ! Sedapp ! Huh ? ubat ? menarik tapi tade duit hehe

Wanie said...

dah biasa makan dengan kicap jadi tabiat la kan..

tak penah try pn VCO ni..ramai jugak yg jual eh..huhu

cik abbit said...

Yana gune yer ? macam nak try la .. huhu

ILA HonEyBuNNy said...

kecik2 dulu suka makan nasi dgn kicap..hehe

VCO terbaik la..;-)

cik ika said...

law ika mkn nasi msti ade kuah..law ta jgn harap nk mkn..huu

Zie Fauzi said...

sama la dgn sis mesti kena ada kicap.. yg penting kicap manis Mudim.. lain x mau...

singgah sini yer..

Pendamba Mawar said...

nasi kena ada ayam baru best