Makan Malam Hari Ini


 

hari ini makan malam anda semua apa ? actually gambar keju sahaja yang nak beria posing tapi hakikat bukan ni ye makan malam bersama . siapa suka makan keju untunglaa, apa lah untung sangat pun tak tahu . 


hari ini aku makan nasi goreng yang dimasak untuk breakfast yang dibuat makanan petang aku . aku tak minat keju tapi ni saja nak cerita pasal keju. apa tujuan sebenar nak tulis ni, dah merapu banyak. teringat abah pernah dapat cheese cake dari secret recipe sebab meneka berat cheese cake, akhirnya terkena. alhamdullilah rezeki tapi aku tak makan .


banyak kepentingan keju boleh kita manfaatkan . apa selalu orang buat dengan keju ni , pasti lah :----

#boleh buat cheese cake
#jadikan biskut keju 
#buat lapisan burger, macam double cheese burger MCD tu, ni aku makan

tapi apa khasiat keju ni kalau kita amalkan makan keju

#kandungan kalsiumnya yang tinggi sesuai untuk anak anak mahupun kita
#membantu gigi anak anak daripada rosak . bukan untuk anak anak sahaja, remaja , seumur macam kita ni seeloknya amalkan keju 
#menambahkan tenaga bagi yang selalu tidak bermaya
#boleh juga menambahkan berat badan bagi siapa yang susah nak naik berat badan


kalau sesiapa yang juga tidak gemari keju , banyak kan minum susu sebab susu ada kalsium yang juga membantu kekuatan tulang . kalau salah maafkan segala apa yang ditulis . okay aku nak bagi korang satu satu yang boleh buat terliur. 






sedap tak ? kalau rajin tolong lah aku klik SINI . jasa anda amat saya hargai. right click ye :D


bye bye, assalamualaikum 
 

4 comments:

fiQ'Ra said...

sedapnya cheese..nyum3.. tp cheese ni org kata menggemukkn, yeke?

NZ Diaz said...

makanan segera tak menarik perhatian lah. aku lagi suka fruits and fruit juices.
haha :D

NasZ said...

suka makan mekdi. hehe.

^^eKaTiKaH^^ said...

huuh, terliur tengok burger kat atas nie..hehe :P