Makan Banyak Tapi Berat Tak Naik


 


korang pernah alami situasi macam ini, yang dalam cermin atau di luar tu . HEHE. Kalau bukan korang sendiri yang alami , kot kawan kawan korang yang alami kan . 


biasalah ada orang yang badan dan beratnya still mantain walau makan banyak mana sekalipon. ada juga berat naik makan banyak tapi badan tu still kecik molek tak montel montel. ada juga yang dua dua naik, berat plus badan tambah montel montel. HEHE


korang rasa normal tak kalau salah satu situasi di atas korang yang alami. mestilah melainkan makan banyak tapi semakin kurus, tu tak normal kot. 


okay lah kalau korang rasa korang ni badan kecik kecik tapi melantak macam orang tak makan 3hari tapi badan tu mantain kecik

cuba korang makan :----

# chocolate
# minum susu 
# vitamin 
# makanan berkhasiat, jangan nak amalkan twisties plus manggi 
# makan nasi dua kali sehari , satu kali biar 2cawan nasi
# makan ayam, makan ikan, makan sayur, makan buah


sesi makan toblerone banyak banyak . HEHE

apa yang baik itu datang dariNYA, yang buruk itu dari saya sendiri.maaf, assalamualaikum ...
  

6 comments:

cik ika said...

sangat jeles pada org cm uh..ika mkn bnyk skit je nek tos.nk tuwun punye a payah..

NZ Diaz said...

aku makan semua tu maintain je. kira legend tak?

Wanie said...

kena kahwin senang la badan naik :)

~mira~ said...

emmm....mcm ada simptom2 kat atas tu..hihi...mkn bnyk mana pun badan still mantain kurus,...huhu

Pendamba Mawar said...

nk kurus

Original CikTeddy said...

i love toblerone u know! so much!