Just Be Yourself


 

salam dan selamat petang .. 


istimewanyaa hari ini , aku akan berbicara sendiri untuk memenuhi masa dan perasaan yang agak mencemburui aku untuk terus menulis, mencoret sehingga aku bosan berkata kata . Haha .. sanggupkah  anda untuk jadi orang lain agar disukai ramai orang , ubah suai perwatakan kita .



kerana kita memiliki perwatakan yang agak kasar, kita mengubah diri menjadi lebih ayu kerana permintaan orang sekeliling yang ingin melihat kita untuk jadi lebih ayu . ' just be yourself ' , ini yang sering diperkatakan ramai orang . ' jadi diri sendiri yang boleh buat kita selesa, bukan untuk orang lain selesa melihat diri kita. 


kalau itu yang memberi kebaikan pada kita agar ' just be yourself ' , okayyy teruskan . kalau ia membawa keburukan , keaiban, kejahatan , kenapa mahu teruskan . 


kita ubah diri kita untuk jadi yang lebih baik, bukan bermakna kita berpura pura, menipu ramai orang . kita mengikut cara atau perwatakan orang kerana ingin menjadi sepertinyaaa, kalau ia membawa kebaikan kepada dir sendiri dan semua orang , apa salah kita ikut caranyaa kalau ia dah ternyata baik .


1 ) ikut trend pemakaian tudung 
kalau dia ikut cara orang lain bertudung dengan menggayakan tudung yang lebih moden disamping ditutup auratnyaa. dia buat benda baik, bukan benda yang lebih buruk .


2 ) gaya bahasa yang kasar 
kalau ia pun 'just be yourself, perlu ke untuk mengenakan gaya bahasa yang kasar di public. tak perlu untuk jadi sendiri sampai apa sahaja yang buruk tentang diri kita perlu tunjuk di semua orang , satu dunia .

ohh mungkin tiada yang berkait, biarkan . Hahaa


sekian , jika salah, tuan empuya minta maaf . 

  

8 comments:

Cik tikah said...

ikut gaya bertudung tuh boleh tpi jgn terlalu over gayanya. hehe

smilenajah93 said...

jadilah diri sendiri:)

cIKhA said...

jadi diri sendiri mmg terbaik..tapi kalo berubah untuk kebaikan pun terbaik..kan??

Nisa Greennnpanda said...

btul kate yana tue, hehe..
juz be urself, but improvise to better.. ^_^

Si BuDaK KaChAk said...

bg sy btudung cmner skali pun tak kesa asalkn mmenuhi kretiria(btol ke eja ni??)hehehe

Mishter Izwän said...

lebih baik jd diri sendri dr jd hypo!!



feel free to visit me at speechless009.blogspot.com

cik ika said...

be urself kn2..tp skg ni ika ade probs gn diri ika..terasa sume org mbenci ika

Selendang Merah said...

berubah untk lebih baek x salah...^^