Kelas Batal Tapi Sakit Gigi Pula


 
Hai awak awak semua, selamat malam dibuai mimpi semua. baru macam nak tidur awal sikit malam ini, aik awal ke ? tup tup message berbunyiiii 



KRIGGGGGGGGGGGGGGG


kawan : tahu tak esok kelas batal ? * dalam hati aku macam mana nak tahu kalau tiada yang nak inform *

aku : tak tahu, kelas apa batal ?

kawan : valuationn 

aku : so, kelas start 11am kan esok 

kawan : a'ah , bagitahu yang lain ye . * dalam hati insyaALLAH * hehe



so, awak esok pukul 11am tahu tak . tak bagitahu roomates lagi , confirm mereka bengang. muahehehe


tapiiiiiiiiiiiiiii

malam ini gigi aku masih sakit , tadi aku belek belek google nak cari ubatnya . siapa yang sakit gigi akan duduk diam tunggu je gigi tu elok dengan sendirinyaa. hehe




aihh sabar jelaa, ingin tahu ubatnyaa. siapa dah tahu duduk senyap senyap je


1 ) Campurkan sedikit cuka dalam segelas air suam. Gunakan air ini untuk berkumur. Amalkan tiga kali sehari sehingga rasa sakit hilang. * CUKA ! tak boleh aku nak komor laaa *


2 ) Makan buah belimbing buluh bersama sedikit garam. * mana nak cari haa, belimbing bukan tak elok ke *


3 ) Gigit 3 kuntum bunga cengkih pada gigi yang sakit. Jika gigi berlubang, tumbuk bunga cengkih dan isikan ke dalam lubanggigi dan tutup dengan kapas. * sakit woooooo , tapiii kalau nak sehat mesti ada usaha *



4 ) Untuk gigi geraham berlubang, tumbuk seulas bawang putih hingga lumat dan masukkan sedikit cuka. Masukkan bahan tadi ke dalam lubang gigi. * gigi aku tak berlubang pun *


tapi mana aku nak cari benda ni semua kannnn. makkk !!! hmmm bye bye 
  

5 comments:

Cik tikah said...

olololo.. sian gigi dia sakit. kalau gigi sakit, memang boleh bawak demam taw diyana

NZ Diaz said...

hahaha
sabar la. nak senang cabut je la. mesti sembuh. XD

Tihara said...

sakit gg la paling menyiksakan..adoii..cepat2 la g cabut ke ape yr

Nisa Greennnpanda said...

ala..siannye yana skt gigi... huhu~.. ikut la petua tue eh..get well soon...

cik ika said...

gi la jpe doktor gigi..