Aduh, Kerja itu Penat !


Assalamualaikum

suatu hari tu aku rasa sangat boring dan aku ingin keluar dari dunia rumah ini. so I decided nak pergi berkebun dengan pak cik aku . dia ada macam-macam jenis tanaman dekat kebun tu. bila berkebun ni boleh pergi menjual then dapat duit then kaya kan . ohh berangan sampai ke bintang

saban hari aku ikut dia berkebun baru aku tahu erti keletihan , kepenatan dalam mencari duit . payah, susah bekerja untuk mendapatkan duit demi menanggung anak isteri makan minum semua kan. tapi dalam letih ada perasaan seronok tu kalau kita buat dengan bersungguh -sungguh.

ingin berjaya kita harus berusaha. sesungguhnya orang yang malas orang yang banyak mengeluh adalah orang-orang yang kurang pandai


selama seminggu ada juga hasil aku buat. dapatlah aku beli laptop dari tak dapat apa apa cuti sem ni .jom lihat 



haha . aku tengah "harvest" lagi tu. aku saja mula nak bercucuk tanam semula setelah sekian lama ditinggalkan selepas aku masuk belaja di uitm tu. banyak tak duit aku dah kumpul -.- 


sekian cerita dongengku, Diyana Ali


3 comments:

Norlida Ramli said...

kah kah!
ingatkan berkebun btl2...
rupanya main game je!cissssss
terkena sudaaaaa...
hahaha =p

Huda Diaz said...

best ke game ni? aku rasa penat main game macam ni. hahaha

Selendang Merah said...

ahak2...sm tertipu..:P