Luahan Rasa Cinta


  

Luahan rasa cinta boleh dilakukan dalam pelbagai cara, mengikut keselesaan masing masing. ada yang berkeputusan untuk meluahkan dan ada yang rasa untuk mendiamkan diri, menyimpan rasa cinta, perasaan hati masing- masing .  


*awak macam pro lah nak berbicara soal cinta 


okay teruskan, bagaimana cara untuk kita luahkan perasaan hati kita pada seseorang, ia ada cara tersendiri agar semuanya berjalan dengan baik. *okay betul ke ni,  macam apa je ! Hahahaa



1) Ungkapan cinta dengan sesuatu

Ungkapan cinta tidak hanya dengan ucapan, tetapi seharusnya ada elemen lain, misalnya, selitkan bersama sesuatu yang amat digemarinya. Jika anda lelaki, berikan si gadis bunga mawar atau cincin, kerongsang. Jika anda perempuan, cukup dengan senyuman dan kata cinta.


2 ) Ungkapkan cinta secara langsung 

Si dia akan lebih menghargai jika anda berbicara secara langsung. Jangan mengatakan cinta melalui perantara seperti teman, telefon, surat atau email.


3 ) Kenali si dia dengan baik 

Hal ini penting supaya anda tidak kecewa pada saat menuturkan rasa cinta yang membara itu. Jika yakin anda akan diterima, jangan ragu-ragu.


4 ) Siapkan Mental

Ini juga perkara paling penting supaya semua rancangan tidak tergendala di tengah jalan. Jangan sampai suara tidak terkeluar atau peluh ketika mengucapkan kata cinta.


5 ) Berdoa sebelum mengungkapkan cinta

Perkara ini adakalanya dilupakan atau kadangkala dianggap remeh. Dengan berdoa, rancangan anda lebih membawa keberkatan. Jika ditolak, biarkan saja dan anda harus pasrah atau reda.


  

12 comments:

Cik tikah said...

amboi... kemain lagi diyana. jdi pakar cinta eh? hehe..

nuyui a.k.a miss YUI said...

cinta bukan skdr mngungkap tp mdalaminya..eceh..haha

*ZaFirAh* said...

Thanks 4 sharing..^^.Cinta itu memang sesuatu yang sukar diungkapkan;(
Harap akak dpt singgah blog Fira dan komen sekali ya?thanks..

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

lagi satu, wat solat istiharah dulu sblm mengungkap.hihi~

miss kinah said...

hahaha.. jenis sy straight 4ward je..

bila mula merasa syg kat sum1, dgn muka tak malu . "eh, aku syg kau ar"...hahaha... thats me..

tapi bukan kpd sape2 je.. the one who really understand me, treat me kindly...

siyess, with my syg tu.. i yang ckp kat dye yg i minat dye and syg dye..hahaha.. tapi sblum tu, kami dh kawan rapat (bff) sejak setahun lebey..

pnjg pulak komen..hehehe.. good luck in berchinta!! but dont forget to LOVE THE ONE, Almighty Allah :DD,

smilenajah93 said...

semoga cinta berakhir dngn baik :)

Nisa Greennnpanda said...

aih..cnta mmg complicated, kn yana?

pndi lak yana bg tips nie..suke3.. ^_^

Selendang Merah said...

berani untuk melafazkan sesuatu cinta agar si dia jugak mengetahui yg kita mencintai nya..

yad'z said...

<----kerana terlalu berani melafazkan cinta, diri jadi hampa.. huhuhu... =)

CikNuwairah said...

love~~~~..<3...siapkan mental tu sgt penting..huhuhu..^_^

Niena Sofea said...

Niena ada buat GA , lebih 51 hadiah menarik untuk dimenangi .. Jom join !
http://nienasofea.blogspot.com/2012/01/exclusive-giveaway-by-niena-sofea.html

Si BuDaK KaChAk said...

blum jumpe calon lg nk luahkan perasaan cinta...huhuhu