selfish atau sebaliknya


 

tweet tweet ! okay mengapakah ?  mungkin kebosanan yang melanda diri , sedangkan diri teramat sibuk tapi kehilangan idea untuk terus menjalankan tanggungjawab di sini. mungkin tajuk tidak beri effect pada entry kali ini . okay biar lahhhh :P



gelak sebentar :P


selfish itu mementingkan diri sendiri untuk kebahagian diri sendiri tanpa memikirkan tentang orang lain. hati kawan , sahabat, boyfriend, girlfriend ke , lantak laaaa. asalkan apa yang die inginkan tercapai dan boleh buat die happy tapi selfish ni ada baik dan buruk nya untuk kita


pentingkan diri sendiri 
awak akan rasa gembira tapi kadang kadang awak akan rasa kehilangan dan terpinggir kerana sikap kita yang pentingkan diri sendiri tanpa memikirkan hal orang lain . 

pentingkan diri orang lain 
- awak akan rasa puas hati dapat menyenangkan orang lain tapi dalam masa yang sama awak akan rasa sakit hati kerana perasaan diri sendiri dipinggirkan. malah , awak akan buat orang sekeliling berasa geram kerana pentingkan diri orang lain tapi telah menyusahkan ramai orang. 

- awak akan dihormati tapi orang akan pijak kepala kita dan mengambil kesempatan atas kebaikan kita kalau kita terlalu memikirkan kepentingan orang lain.




sekian , terlanjur kata aku mohon maaf :)

 

7 comments:

rara aziz said...

saye kan kan, kalo org pentingkan diri sendiri boleh sabar lagi..tapi saye slaluu jumpa org pentingkan diri sampai tindas org lain..:(

Cik tikah said...

nak pentingkan diri itu bagus tapi jgn terlampu sebab bia dh melampau, semua org menyampah! kan diana? hehe

Tihara said...

tk ske kan org pijak kepala ni..tk ske jgak nk jd besar kepala.jauhkanlah keduanya :)

Si BuDaK KaChAk said...

pentingkan diri sendiri tu perlu tp jgn smpai gila kuasa dan sbgnya...mau dpt kaki dr org lain...hehehe

Ain Dzaya said...

AIN PERNAH RASA CAMNIE..tapi yang penting kita kene pentingkan diri kita sendiri dulu taw...belajar kenal diri kita sendiri dulu..then baru pentingkan orang2 sekeliling..pendapat ain la :)

psstt...janji ALLAH untuk orang bakal berkahwin ♥

Hans said...

sometimes memang perlu selfish
:-)


P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

Selendang Merah said...

sm selalu pentingkn diri owg lain tapi kadang2 rasa sedih gak sebb owg lain x penah ambil taw pon pasal kita