Aku Takut Aku Bimbang


Assalamualaikum

Selamat petang semua. hari ini selesailah paper aku yg ketiga, tinggal 4 paper untuk aku terus berjuang di seri iskandar ni . cehh aku berjuang pun aku tak tahu la, ta penah ada gaya. pagi tadi aku exam paper building yang boleh agak okay la soalannya tapi aku keluar awal, 1jam sebelumnya, sepatut 3jam kan tapi kerana kesejukan yang melampau sangat tu, aku da ta tahan untuk menunggu dan menjawab dengan lebih lama. aku kesal atau tak keluar awal ? aih ta tahu, namun hati ni takut, bimbang, risau dengan result yang bakal keluar nanti ( okay lambat lagi tunggu result keluar )

nak kembali pada cerita lama, sem lepas untuk paper building, aku keluar awal, ta silap 1jam juga sebelumnya, ni kali kedua aku keluar awal lagi, aih nothing sangat ke nak jawab??tapi aku dapat B or B+, not sure. sedih dan agak kecewa juga, ni la akibat terlalu yakin dan keluar dewan awal tapi apa kan daya 


< huwaaaaaaaaaa >. 

untuk kali ni aku tak tahu aku yakin atau tak, sebab kalau ta yakin ta boleh juga, yakin sangat susah juga . okay jadi nak apa ?? cuma aku berserah padamu YA ALLAH, berikan keputusan untuk kami, sampai ini sahaja aku mampu untuk jawab dan masa yang aku had kan.



Ada angin yang melintang
Ada halang yang terbentang


Setiap sudut itu dirasakan susah
Setiap satu itu dirasakan payah


Ada taufan yang menderu

Ada petir yang meluru

Setiap peluang dirasakan tipis

Setiap hela nafas dirasakan nipis

Pasti punya puncanya

Ada hikmahnya


Cuba kau berdoa

Cuba dan cuba kau meminta

Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya



Ada awan kegelapan

Ada langit berlapisan


Setiap ramalan terasa bagai mendung

Setiap musim terasa bagai tengkujuh


Pasti punya puncanya

Ada hikmahnya


Cuba kau berdoa

Cuba dan cuba kau meminta

Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya



Pada baris

Butir doa

Kau memohon
Kau berserah



Hanya

Pada

Dia Dia



Cuba

Cuba

Cuba
Cuba



Cuba kau berdoa

Cuba dan cuba kau meminta

Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya



Cuba kau berdoa

Cuba dan cuba kau meminta

Cuba ‘tuk berserah
Cuba dan cuba ‘tuk percaya


* aku hanya berserah, lupakan yang dah berlalu, semoga aku diredhai KAU dan aku terus berjuang pada next paper ..




kita semua sama saja ;)



 Assalamualaikum ....


sekadar renungan


Kalau perempuan cantik pendiam
lelaki akan kata: wow!ciri2 isteri idaman...
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: tak reti berkomunikasi agaknyer...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: mst ada krisis nih...kesiannyer...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: dah la tak lawa,perangai plak mcm sial!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: wow!heroin sejati...
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yg kesusahan
Lelaki akan kata: hmm...taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: ok la...bagai pinang d belah dua...
Kalau perempuan tak cantik dpt lelaki handsome
Lelaki akan kata: kesian...mst dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: buta kayu betol mamat tu!!
Kalau perempuan tak cantik d tinggal kekasih
Lelaki akan kata: patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: ntah dato' mana bela ni...
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW
Lelaki akan kata: mesti anak orang kaya ni

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: wah...caringnyaa...
Kalau perempuan tak cantik menuang air ke gelas lelaki
Lelaki akan kata: uhh -.- , gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: don't worry,i will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati
Lelaki akan kata: cikit2 nangis!! cememey tol..mengade la...

Kalau perempuan cantik pandai masak
Lelaki akan kata: dah la lawa,pandai masak pulak tu...
Kalau perempuan tak cantik pandai masak
Lelaki akan kata: ntah sedap ke tak tu...

Kalau perempuan cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: syoknye!! rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol
Lelaki akan kata: ko ni tak De keje lain ke??! sibuk ni tau tak!!

Kalau perempuan cantik hantar email hari2
Lelaki akan kata: sukenyaa ...!!
Kalau perempuan tak cantik hantar2 email
Lelaki akan kata: asyik2 email dia...boring!



okayyy thats all , bai .!



HAPPY BIRTHDAY IZZAH ALI


Assalamualaikum


Pada tanggal 4 september 2011 ini saya mengumumkan jatuhnya bulan ke riba, okayy silap, dah tersimpang jauh.. saya mengumumkan hari ini hari jadi kakak saya !



happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday to you .. ;)
okay saje nak gedik wish banyak2 kali, sorry kalau terase sangat-sangat lah gedik yang mencapai tahap kelampauan sangat dah ni !



 tatang !! 
ini lah dia birthday girl, gemuk tak ?
okayy sudah !
sorry ...

sorry sengaja upload tanpa kebenaran ;)




dari kakak google



saya search2, kononnya inilah pengganti kek awak ye
jumpa pulak nama izzah , okay ini download di google image saja
sorry kepada tuan kek ini kerana telah meminjamkan kepada kakak saya IZZAH ALI




okay sudah, tak nak panjang-panjang, nanti dia meluat. !
okay sorry gedik !

bye bye, sekian ...


happy birthday, happy birthday to you, semoga berkekalan dengan toooootttt !


jodoh itu ada

Assalamualaikum


insyaAllah, we will be together if you are my mate

kadang dia sering menyembunyikan satu rasa yang sukar untuk meluahkan pada seseorang sehingga menitis air matanya namun kita tidak lihat ... kerana dia hanya menangis dalam senyap, menangis di dalam hatinya, menyembunyikan kesedihannya disebalik senyumannya yang terukir. dia mampu melihat kegembiraan, kebahagiaan seseorang itu di sisinya

sesuatu perasaan yang tidak dapat dipaksa oleh sesiapa mahupun diri sendiri. dia mohon untuk tinggalkan perasaan ini jauh-jauh dari hati kerana ia akan membuatkan hati kita sakit jika terus mengharapkan sesuatu yang tidak pernah pasti. adakah perasaan ini sesuatu yang benar, akan menjadi kenyataan suatu hari nanti dan wajarkah dia mengharapkan kegembiraan yang tidak pasti ini.

disaat kami bersama, bergurau senda, terbina satu kebahagiaan, mengubat kesedihan dia selama ini. dia bahagia walaupun kami hanya ditakdirkan untuk berkawan sahaja, masih bergurau senda, sentiasa disampingnya memberi semangat untuk melawan dugaan hidup yang tidak pernah henti. kerana perasaan ini, akan kah dia sanggup untuk mengadaikan persahabatan yang dia sendiri akan lukai.

mungkin dia hanya perlu untuk berkawan bersamanya, membina, menjaga sebuah perhubungan agar tiada persengketaan, pergaduhan, salah faham kerana itulah ditakdirkan oleh kita

andai dia terlalu baik bersama kita, buanglah segala salah erti dari hati untuk tidak akan disakiti. mungkin dia sayang tapi bukan lah sebagai teman sehidupnya, hanya cukuplah sebagai teman baik dimana ada selalu waktu susah senangnya

andai bukan kita teman sehidupnya, andai orang lain pilihannya, mungkin ada hikmahnya itu terjadi dan kita adalah pilihan untuk menjadi teman baik selamanya untuk dia. andai kata dia senyap, tidak meninggalkan sedikit pesanan, bukanlah bermakna dia lupa akan teman nya. mungkin ia adalah jalan untuk kita tidak terlalu berharap sehingga meninggalkan sakit dalam hatinya.


we met by chance and turned into friends and now our destiny keeps us close to each others making our friendship grow more with passing time, you are a friend for lifetime

may god bless you and our friendship, insyaAllah........


takut kerana salah, berani kerana benar #


Assalamualaikum

takut kerana melakukan sesuatu yang sudah salah
tetapi menafikannya, mengidakkannya
melarikan diri nun jauh disana
kerana tidak berani berdepan dengan kesalahan sendiri


takut kerana salah, tetapi tidak berani berdepan
kerana meletakkan ego yang terlalu tinggi dalam diri
sehingga menimbulkan pelbagai masalah
sedarlah, kita jangan angkuh dan terlalu ego
berani berdepan, selesai kan masalah masing-masing 
kalau akan membawa binasa pada semua orang


kalau yakin bahawa kita adalah di pihak yang benar
bangun, bangkit menegakkan yang selama ini 
dipandang salah oleh sekeliling
kalau anda benar, berani lah menghadapi situasi ini
tidak perlu lari, akan membawa pandangan buruk sekarang atau kelak

jangan sangka diri selalunya di pihak yang benar
belajar untuk menerima kesalahan masing-masing
manusia tiada yang sempurna
kadang-kadang melakukan kesalahan tanpa sedari
jadi terimalah jika kita dipihak yang salah


cuba bawa berbincang, bukan lari dan terus untuk bermasam muka
berbincang segala ketidak kepuasan masing-masing
jangan semata-mata ego anda yang tinggi
masing-masing merasakan AKU adalah yang benar !
AKU tidak pernah melakukan apa-apa !


kalau perhubungan berakhir dengan persengketaan
apakah akhirnya terjadi
kita hidup bukan lah dalam kumpulan yang kecil
saling bermaafan antara kita, jangan simpan segala yang binasa
buanglah yang keruh, ambil yang jernih


sekian, terima kasih
bye bye




takut kerana salah, berani kerana benar


Assalamualaikum

takut kerana salah, berani kerana benar ,
okay terima kasih
haha, lain kali cerita ....