muhasabah diri

kau merasakan diri kau baik sangat
kau merasakan diri kau sempurna sangat
kau merasakan diri kau seumpama malaikat
kau merasakan kau buat keputusan yang baik
apa yang kau buat adalah benar semata mata

manusia ada kelemahan nya yang tersendiri
kadang kala kita tak sedar kita dah buat kesilapan
dan mengapa kita selalu menafikannya
sedarlah bahawa kita dilahirkan bukan nya sempurna

kadang kala kita dibawah kadang kala kita diatas
terimalah takdir Allah itu kerana ia selalu tepat untuk kita
Dan kenikmatan yang kita dapat dari NYA
sesungguhnya Allah lebih tahu ape yang terbaik untuk kita

berbuat baiklah dengan semua orang tak kira apa bangsa dan agama
sesungguhnya kita akan dapat balasan yang baik juga
tak perlu membenci sesama insan
kita tak pantas membenci
maafkanlah sesama insan kerana itu lebih baik
Dan sayangi lah Allah yang satu.......

KERANA

Kerana terlalu mempercayaimu
kau isitmewa dalam hidupku 

kerana terlalu MENGHORMATI
TERKELIRU PANDANGAN MATA HATI
kerana
 terlalu mengasihi
akhirnya terluka aku sendiri

aku sangkakan mengenali mu
aku kenali hati budimu
aku menyakini, engkau luhur
menyayangiku dengan jujur

kiranya bagimu itu semua
hanya satu lakonan
lakonan biasa
tiada sedikitpun aku sedari
dipersendakan selama ini


Kerana TERLALU mempercayaimu
kau istimewa dalam hidupku 

kerana terlalu menghormati  
TERKELIRU pandangan mata hati
kerana terlalu mengasihi
AKHIRNYA TERLUKA AKU SENDIRI

aku sangkakan yang ku gilap
permata putih yang berharga 
PENILAIAN KU TERNYATA SILAP
KAU RUPANYA KACA TAK BERHARGA.........

Mutiara Cinta


Jika cinta tidak dapat mengembalikan engkau kepadaku dalam kehidupan ini, pastilah cinta akan menyatukan kita dalam kehidupan yang akan datang.

Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.

Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat bererti bagimu. Hanya untuk menemukan bahawa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi.

Kamu tahu bahawa kamu sangat merindukan seseorang, ketika kamu memikirkannya hatimu hancur berkeping.

Dan hanya dengan mendengar kata “Hai” darinya, dapat menyatukan kembali kepingan hati tersebut.

Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna untuk kita kesal kerana perginya dia selama lamanya.

Kamu tidak pernah tahu bila kamu akan jatuh cinta. namun apabila sampai saatnya itu, raihlah dengan kedua tanganmu,dan jangan biarkan dia pergi dengan sejuta rasa tanda tanya dihatinya.

Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak. Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka. Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu.

Bercinta memang mudah. Untuk dicintai juga memang mudah. Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh.

Satu-satunya cara agar kita memperolehi kasih sayang, ialah jangan menuntut agar kita dicintai, tetapi mulailah memberi kasih sayang kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan.

CLEAN & CLEAR LAHH

Assalamualaikum 

jawab salam dulu sebelum bace ye .. hee .sape tak jawab dosa.. .
haha :D hari nie saya nak gtau yang saya dah me 'remove' friend list dalam FB . 
haha buat menyemak .korang2 bukan nak tegur aku pon
tahu add je .itu pon banyak lagi tak remove .haaa penat lah nak remove semua .
walau banyak lagi tak remove ,saya rase macam da clean & clear ahh .
haa sori la pada korang2 yang telah aku delete ye ..kalau jumpe aku boleh la add lagi . heee :)




haha saya dah wash my FB with clean & clear . korang boleh la gune kn care nie .sangat berkesan ok .sungguh menakjubkan ! haha :)


sampai bile nak merajok ?


ooh no, sampai kapan awak mahu merajok dengan saya nie .

puas saya cari awak tau 

tak lengkap hidup saya, awak tak dek nie .

saya janji lepas nie saya jage awak elok elok eah .

awak datang la kat saya

saya dah penat cari awak , merata dah .

dah hilang idea dah ,tak tau nak cari awak mane lagi ..



'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'



ohh, my dear ! datang kat saya cepat . saya tunggu awak .:)


NUR KASIH




haha ape kes nie..hee ~~ 
nak tonton movie nie ..
hmmm ape ke daye,cinie tak dek wayang la weyh!!
tak dek sape ke nak bawak aku..
nak tgk nak tgk !!

mia sara vs mimi



mia sara nasuha



aini syamimi


haha ape motif ada gambar dorang nie .heee~~ .

yang atas tu mia sara adeq comel, mesti semua kenal kan

yang bawah ni adeq jiran saya, hee~~ comel tak dorang dua ni ..??

same tak dorang ?  kembar kan ?? heee~~

mimi tu suke sgt mia sara, die mesti perasan face die same ngan mia sara

haha ade la sikit, kadang2 iye kn je . kalo tak mesti majok.

amani tu mimi kn ..huhuhu ~~ .boleh laaaaa

tapi amani lagi comel laaaa kan kan kan .........

sayang mia sara comel sgt dan mimi comot .....~~~~~

happy mother's day


HAPPY MOTHER'S DAY



A Mother loves right from the start
She holds her baby close to her heart
The bond that grows will never falter
Her Love is so strong it will never alter

A Mother gives never ending Love
She never feels that she has given enough
For you she will always do her best
constantly working, there's no time to rest

A Mother is there when things go wrong 
A hug and a kiss to help us along
Always there when we need her near
Gently wipes our eyes when we shed a tear

So on this day shower your Mother with Love
Gifts and presents are nice but that is not enough
Give your Mother a day to have some peace of mind
Be gentle, be good, be helpful, be kind

i love you so much mum 

wHat ...??


DANCE

as though no one is watching you

LOVE

as though you have never been hurt before

SING

as though no one can hear you

LIVE

as though heaven is on earth


LOVE LOVE


Andai kata cinta itu sebuah pengorbanan, mengapa pengorbanan itu bukan nokhtah sebuah cinta?
Andai kata derita itu harga sebuah cinta, mengapa cinta itu semakin sukar dimiliki? 
Cinta seumpama kota kristal indah di penglihatan derita di perasaan.
Ada orang pada mulanya malu untuk jatuh cinta tapi bila perasaan menjadi rindu padanya,
tiba-tiba perasaan malu itu menjadi hilang dengan sendirinya
dan terpaksa menerima kenyataan yang sebenarnya bahawa anda telah jatuh cinta.
Gerak geri memberi pengertian kepada perasaan yang tidak terucap oleh kata-kata.
Cinta yang di semadikan tidak mungkin layu selagi adanya imbas kembali. 
Hati yang remuk kembali kukuh selagi ketenangan di kecapi. 
Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada. 
Parut yang lama pastikan sembuh selagi iman terselit di dada.
Cinta yang datang umpama pelangi ceria dengan 7 warna memukau saat bayu berlagu riang, 
tika itulah cintanya hadir. 
Apabila mata terlihat seseorg yang bakal mewarnai hidupnya.
Cinta bukan paksaan. Ia lahir dari dua perasaan, kehadirannya tidak diundang, 
perginya tiada yang merelakan kerana ia terlalu sukar untuk dimengertikan.
Persahabatan biasa nya berakhir dengan percintaan 
tetapi percintaan tidak pernah berakhir dengan persahabatan.
Cinta bukan mengajar kita lemah tetapi membangkitkan kekuatan. 
Cinta bukan mengajar menghinakan diri tetapi menghembuskan kegagahan.
Cinta bukan melemahkan semangat tetapi membangkitkan semangat.
Apakah sebenarnya cinta itu? Cuba katakan. 
Tak lain tak bukan ialah dua jiwa dlm satu fikiran dan dua hati dlm satu debaran.
Cetusan cinta pertama merupakan suatu getaran yg sangat menggoncangkan jiwa.
Kadangkala kita menyedari betapa dalamnya kita menyintai seseorang, 
disaat kita sedang kehilangannya. 
Dan kadangkala kita juga menyedari betapa perlunya cinta seseorg terhadap kita, 
disaat kita amat memerlukannya.
Cinta yang lahir dari pandang pertama adalah cinta suci, 
manakala perasaan cinta yang lahir dr kemesraan persahabatan adalah cinta sejati.
Namun sukar untuk membezakan yg mana lebih abadi, cinta suci atau cinta sejati.

happy sangat sangat



siti haslinda othman [adiq saya]


happy nya saya hari ni. knpe eah ?? ^^
 alhamdulillah syukur Kau berikan peluang pada die untuk teruskan kerjaya nya
dengan khabar baik ni telah beri penguat dalam hati saya tuk bangkit kembali 

hahaha nak tau nak tau 
bangun bangun tdo terus bukak laman web ipta ..
ahhh die dapat same kos dgn aku ..
jumpa lagi kami di tempat belaja yg same .
xsangka sngguh .! ase mcm nak bagtahu semua orang
haha aku terus msg member aku [acap]



aku : weyh2 adeq aku dapat kos same kte .haha confim2 kt perak .
acap : haha jadi junior aku la nanti .haha 
moga moga kami akan lebih rapat .. seronoknya ade teman kt perak nanti .!
sengal giler .!!

new life

haha
saya mule nak berblogger ...
haha macam kelakar je..
saje saje bosan kot . cuti 1 bulan ape nak buat .
asyik2 FB je ..huhh ape ade ngan fb tu ..
aihh mai mai kami citer2 kt cni .
ce cter ce cter ..hehe [gedik]
ok ni jela ye .bye2 muah muah
hahAhaHa