Kekasih Curang ! Apa Nak Buat ?


 


Hai semua, blogwalking semula setelah lama agak tidak blogwalking macam dulu dan menghupdate sesuatu untuk bacaan sendiri, heee ^^ . sehat semua ?




aiyooo kekasih curang ? ape nak buat ni ? nak pukul ! tumbuk ! menangis ! ouchhh jangan sesekali menangis walaupun setitik . tapi kadang kadang sesuatu yang dilontar mesti melalui tangisan . kalau perempuan, perempuan mana tak penah menangis sebab kekasih curang atau putus cinta ??




sedangkan saya juga menangis, sedih tak bila ditinggalkan .. opp cOs la sedih, makan tak lalu, nak mandi pun malas ! berat pun turun .hee ^^




ni nak cerita satu kisah ...........................




sepasang kekasih yang sama sama curang ! HAHA .. ni korang berpihak pada siapa ye .lelaki ? atau perempuan ? kalau kita tengok ramai yang salahkan lelaki curang . HAHA sorry to lelaki, dunia sekarang dah tak de beza. kadang kadang boleh lihat perempuan lagi banyak curang !




disebabkan apa ni , sebab lelaki ?? jawab sendiri laaaa




back to story .........




boy curang, ramai kawan perempuan , mungkin dah cuba untuk mendekati perempuan lain kerana sikap kekasihnya yang agak kuat cemburu.mungkin juga boy ini sudah menyimpan perasaan pada si kawan perempuan , mungkin juga sudah cuba untuk berkasih sayang .. muahaaahahaa






girl, kekasih si boy yang juga agak curang, berkawan dengan lelaki lain dan jatuh sayang, yang turut sama sayang juga pada si boy kekasih hati tu laaaa




si girl ni sudah serasi dengan kawan lekaki nya dan rasa senang bila duduk bersama, lepak sama, makan pun sama. boleh kata apa saja luahan diceritakan kepada si kawan lelakinya. si girl jadi begini disebabkan kurang perhatian, maybe !




just cerita tamat nya . sama sama memainkan peranan penting...


* jangan dua dua ego tidak bertempat dan jangan panas baran


* saling mengalah


* cuba untuk menyelesaikan masalah secepat mungkin, jgn hanya buat donooo laaaa


* ambil langkah untuk tidak berkongsi cerita dengan kawan yang berlainan jantina


* jangan salah sangka dan selalu sedar atas kesalahan masing2 dan tidak mudah saling menyalahkan




mungkin kita tidak boleh jadi sempurna ini, hanya berusaha bukan mengalah .


okay bye bye........

 

4 comments:

| ♥ Jieha Sabri ♥ | said...

rasa nak ketuk die dengan senduk . xpun dengan baldi . rendam kepala die lam air . sangat jahat kan . sape suruh curang dengan kita . ingat kita tak cantik ke smpai kena curang , tak cukup ag ke kasih sayang yang kita bagi . patotnya diorg bersyukur . ! #bengang . hehehe

p/s : sorry diyana . akk teremo lak kat cnie

Diyana Ali said...

hehe ta pe ta pe, boleh luah kat sini :)) sabar ya..

I am...izuan said...

singgah dan follow, harap dapat follow balek

Si BuDaK KaChAk said...

curang??sy rase sy tak pernah lgsung curang...

tp bekas kekasih selalu curang...

now da tak percaya pada cinta...

nak kawen nnt pun suro parent je la yg cari...