Jom GEMOKkan diri, bagi banyak LEMAK dalam badan


Assalamualaikum


Hai semua, semua sihat , dah bersedia untuk tidor. kalau tidor, jangan lupa basuh kaki, sembahyang, baca doa, minta maaf kat mak abah ke dan apa lagi yang patut dibuat laaa..



okay berbalik semula tajuk entry ni gila hape ajak orang gemok kan .?


ada orang cakap saya kurus , makin kurus, cengkung tu tak tahu la. sebab tu nak ajak gemok semula ni . rasanya makan tak terkawal, ikut suka hati tapi tak kan lah kurus kot. tipu tipu ! jangan lah tak jujur dengan saya .



malam ni boleh pula saya melantak makan macam macam, yang agak berminyak, berlemak, memang nak jatuh sakit ka ?

okay korang please jangan ikut cara begini kalau nak sihat. kalau boleh jangan lah makan malam, sebab waktu malam badan kita tak berjalan, so boleh memberi effect la pada diri sendiri. dah pukul 12 malam boleh saya melantak lagi, tu bese laaa. HAHA


makanan  yang dilantak


*gulai daging salai





yum yum sedap kot dan boleh tambah lemak dalam badan juga. HAHA... lama tak rasa daging salai ni, duk di perantauan kan , ngehhngehh. sapa nak , dipersilakan datang rumah ye ?


okay tak puas lagi ke atau tak kenyang, sambung makan menda laen pula, p dapur , panas kan kuali apa yang patut, duk depan tv ..ouhhh mak berasap, yang tinggalkan kuali tu apesal..?



*saya masak ni pulaaa




AYAMAS ! bagus kan makan ni malam malam, jom makan . 



* sebelum tidor saya makan ubat dulu ye



bukan ubat tidur atau ubat kurus ka atau ubat stress ke . ini pun saya tak tahu ubat apa function. kakak makan, saya ikut, kulit dia berjerawat dan dia resdung . alhamdulillah kulit dia bertambah baik dan okay laa. ini minyak kelapa, so sesuai untuk pelbagai peringkat umur, boleh makan , sapu di muka pun okay untuk nampak lebih cepat berkesan ( sorry gambar tak nampak sangat )




sesungguhnya korang korang jangan lah ikut tabiat makan berlemak, berminyak tu .. mesti ikut ni, ' makan sebelum lapar, berhenti sebelum kenyang '  ( betul ke tu ? ) . okay lah selamat malam semua . bai bai ..



9 comments:

merenam kajol said...

sedapnyer tgok ayamas tue.... yummy2

Diyana Ali said...

jom la join makan sekali, hee :)

CikHoneyBee said...

hehehe.. wow! tabiat kite sama la. suka mkn malam. :)

Pendamba Mawar said...

sy xmakan pun gmok jugak cam ner.. :(

Oh Oeya said...

Singgah sini juga :)

sis92 said...

amboi dok tayang makanan eh
nak sikit

Acik said...

dr segmen nasz ... nak folow tp dah lama folo sini lar ... :)
lapo!

Tihara said...

sedap nye daging itu..tp tk elok sgt mkn daging kan, dlm urat dia ada cacing parasit..sekali sekala takpe kut..

best nye ayamas..favourite.. :)

Fad said...

hai diyana!!!cikgu fad dtg ni!!hehehe..assalamualaikum...thanks dtg blog cikgu fad eh..serang balik la apa lagi...haha..jom kenal2.:)