APE ape JELAH

blog ni saya tulis bukan untuk sapa2 bace tapi untuk saya je yang nak baca tp kalau ade orang baca terpulang, tak berdosa pulak . ok da melulu terus.

Assalamualaikum dan Salam sejahtera

bila terpikir, saya da tak boleh tulis blog ke , saya je yang nak baca balik ape saya tulis ni . bukan mengata sapa2, saja nak mengeluarkan segala keserabutan yang datang dari kelas masuk dalam blog ni. bila dah hilang semua , baru la tak serabut da nak belajar balik .bile pikir macam2 kerenah dan masalah dalam kelas tu, bila pikir rindu kat mak dan abah ,tulis pasal dorang tapi tak de la straight to the point, maybe tu kot salah satu silap sampai ada orang tersalah erti . apa saya nak huraikan dalam blog ni pun pasal classmate or anyone yang wujud dan saya kenal dan saya sayang.

kadang2 tulis untuk diri sendiri dan tak dek kene mengena dengan yang masih hidup atau yang mati..kadang2  bile da berblog mungkin macam2 terlepas tulis, dan tersedar kita da salah tulis tapi bukan saya seorang je buat menda tu .semua orang penah buat kesilapan kan .semua orang penah meluahkan perasaan kat mana2, sapa tahan pendam walaupun saya jenis memendam sesuatu dan saya akan cerita pada mak saya seorang je. dia la penyelamat saya dan inspirasi untuk saya hidup . tak tahu la kalau da silap cakap lagi .mohon maaf  YA ALLAH .

saya dah jaga mulut saya, tak de mencarut pun .dan kita manusia sama2 la jaga mulut ok .yang penting saya tak mengata orang yang tak de kene mengene dalam hidup saya.bukan saya perasan saya bagus, tak langsung .iye saya hanya budak UITM .kot orang kata budak UITM tak de adab ke, tak de budi bahasa ke .oohh tu maybe saya je kan yang tak pandai berbudi bahasa .sorry pada pelajar UITM lain, korang pandai2 dan matang dan baik budi bahasa .ni bukan sinis, takut nampak ayat macam sinis. sorry.

kalau nak cakap kita tak penah mengumpat orang, itu tipu la kan .walaupon satu perkataan mesti ada kita pernah cakap pasal orang tu .. tak puas hati dengan orang tu memang normal la tapi ada batasan nya . iye saya ada tak puas hati dgn orang tapi saya tahu batasnya .saya bagitahu mak saya , hanya mak je tahu ,salah ke nak bagitahu mak, rasa tak kot .tak kesah la kalau orang pikir bile mengadu kat mak nampak macam kebudak-budakan dan manja  .saya tak kesah lgsung dipamerkan bgitu . sebab dia mak saya kan.bila dah luah kan mak, rasa tenang dan tak pikir lsung dah pasal orang tu. tak puas hati ngn classmate lagi la ada tapi saya akan terus terang la , kalau tidak macam ni la dah tak puas hati dan gaduh.

sekian DIYANA ALI .mohon maaf kepada yang membaca walaupon tak de yang membaca sebab tak suruh orang bace pon benda yang tak faedah ni dan talah mengarut ngarut di sini .


No comments: